A Bless Online mellett a Shroud of Avatar is ingyenessé vált. Ha valami új MMORPG-t kerestek, akkor ezeket válasszátok!

Az MMORPG-k piacán gyakorlatilag egy játék sem rúghat labdába a World of Warcraft mellett. Hiába jönnek folyamatosan újabb és újabb trónköveletők, a gamerek kitartanak a Blizzard lassan 14 éves remekműve mellett. A kisebb fejlesztők és kiadók címei, ha alapból súlyos ezer forintokért jelennek meg, akkor gyakorlatilag azonnal halálra vannak ítélve, ha ingyenes tartalommal akarják elnyerni a játékosok kegyeit, akkor esetleg van keresnivalójuk, de a siker akkor is csak ideig-óráig tud kitartani. Egy próbát azért érhet a két játék, amit most röviden  bemutatunk!

BLESS ONLINE

A Neowiz Games csapata már 2011-ben bejelentette a BLESS-t, amire egészen 2018. október 23-ig kellett várni, hogy elhagyja az Early Access szakaszt és hivatalosan is megjelenjen PC-re. A fantasy világ és a viszonylag pörgős játékmenet teljesen kifulladt a végére és az end-game tartalom hiánya miatt a játékosok folyamatosan elpártoltak mellőle. A fejlesztők is rájöttek, hogy ezért a tartalomért nincs értelme pénzt kérni az emberektől és ingyenessé tették a szoftvert, amit Steamről ti is letölthettek. Azonban fontos leszögezni, hogy a kilátások nem túl jók: november 19-én az utolsó koreai szervert is leállítják, de az európai és észak-amerikai játékosok egyelőre még fellélegezhetnek.

Átlagos értékelés Steamen: 6/10

SHROUD OF THE AVATAR: FORSAKEN VIRTUES

Az amerikai Portalarium cég hasonló stragéiát követ, mint a Neowiz Games. A márciusban megjelent játékukat ingyenessé tették a Steam platformján, így akár ti is kipróbálhatjátok magatokat az átdolgozott kezdőterületeken, a játékosok által kreált útvesztőkben, vagy a sárkányok elleni hatalmas ütközetekben. Dupla tapasztalati pont, új csapatkeresési rendszer és globális bankok könnyítik meg továbbá a felhasználók dolgát. Ha kerestek valami újdonságot akkor csapjatok le a játékra és tegyetek vele egy próbát.

Átlagos értékelés Steamen: 6/10

Ti szoktatok még MMORPG-kkel játszani?

 

Forrás:

Esport1.hu

Liked it? Take a second to support Daryl on Patreon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here